Emekliye Müjde Cumhurbaşkanı’ndan Geldi! Kurban Bayramı İkramiyesi Ne Kadar Ödenecek?

Emekliye Müjde Cumhurbaşkanı’ndan Geldi! Kurban Bayramı İkramiyesi Ne Kadar Ödenecek?
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrasında emekliye müjdeli haberi verdi. İşte son dakika detayları.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugünkü kabine toplantısı sonrasında basın açıklaması yaptı. Emeklilerin maaşlarının ne kadar olacağı, bayram tatilinin 9 gün olup olmayacağı yapılan açıklama ile netlik kazandı. Bu açıklamalarda emekliler için bayram ikramiyesinin kaç para olacağı da resmen Cumhurbaşkanı tarafından açıklandı.

Kurban Bayramı İkramiyesi Ne Kadar Ödenecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasında Kurban Bayramı ikramiyesinin 3000 TL olarak hesaplara yatacağını duyurdu. Kurban Bayramı öncesinde ne kadar olacağı merak ediliyordu. Artış beklenen bayram ikramiyelerinde herhangi bir artış yapılmadı. 2024 yılında yapılan son zam kadar Kurban Bayramı öncesinde de 3000 TL hesaplara yatırılacak.

kurban-bayrami-ikramiyesi-ne-kadar-odenecek.jpg

Kurban Bayramı İkramiyeleri Ne Zaman Yatacak?

Emeklilerin beklediği bir diğer müjde ödemelerin erken yapılmasıydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan esnek bir takvimde ödemelerin yapılacağını açıkladı. 10 Haziran itibariyle emekli ödemelerine başlanacak. 10 Haziran’da kademeli bir şekilde ödeme olacak. Bu nedenle ödemelerde 14 Haziran’a kadarlık bir süreç yaşanacak. 14 Haziran’a kadar tüm emekliler ödemelerini almış olacak. 15 Haziran Arife günü olduğu için 14 Haziran günü itibariyle tüm emekliler 3 bin TL Kurban Bayramı ikramiyesini almış olacak.