Kurban Bayramı İçin Otogarlarda Yoğunluk Başladı! Ek Seferler Geliyor

Kurban Bayramı İçin Otogarlarda Yoğunluk Başladı! Ek Seferler Geliyor
Kurban Bayramı’na az bir süre kala otogarlardaki yoğunluk artış gösterdi. Firmalar ise ek seferler ile taleplere yetişmeye çalışıyor.

Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, sektördeki son durumu değerlendirdi. Dün akşam Kurban Bayramı için 9 günlük tatilin açıklanmasının ardından bugün sabah saatleri itibariyle otobüs seferlerine akın yaşandı. Türkiye genelinde milyonlarca vatandaş hem tatil hem de bayram için otobüs bileti satın almaya çalıştı. Ancak kısa süre içerisinde biletler tükendi.

12 Bin Ek Otobüs Seferi Geldi

Firmalar yoğunluk sonucunda 12 bin ek otobüs seferini devreye aldı. Başkan Mustafa Yıldırım’ın açıklamasına göre otobüs şirketleri, 12 Haziran ile 25 Haziran tarihleri arasında 8.5 milyon yolcu taşıyacak. Ciddi bir ekonomik hareketlilik yaratacak 9 günlük tatil, yollardaki yoğunluğun da artacağını şimdiden gösteriyor. Okulların da kapanacak olması, tatil planlarının erkene alınmasını sağlamış durumda. Hareketliliğin turizme olan etkisini ise önümüzdeki ay sonunda göreceğiz.

otogar-bilet.jpg

Otobüs Yolculuğu Yapacaklar Dikkat!

Başkan Mustafa Yıldırım açıklamalarında otobüs yolculuğu yapacak vatandaşlara da uyarılar yaptı korsan taşımacılık noktasında sorunlar yaşanabileceğini belirten başkan sadece otogarlardan kalkan otobüs firmalarından bilet alınmasıyla bu sorunların önüne geçilebileceğini söyledi.