PTT Kurban Bayramı Öncesi 8 Bin 895 TL Hesaplara Yatıracak! Kimliğiyle Giden Ödemeyi Alacak

PTT Kurban Bayramı Öncesi 8 Bin 895 TL Hesaplara Yatıracak! Kimliğiyle Giden Ödemeyi Alacak
ASHB PTT üzerinden Kurban Bayramı öncesinde yardım yapılacağını duyurdu. İşte 8 bin 895 TL ödemeyle ilgili detaylar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yardım ödemelerinde bayram nedeniyle yeni bir karar alındı. Genelde ayın 15’inden itibaren yapılan ödemeler, Kurban Bayramı öncesine çekildi. PTT üzerinden yapılan bu ödemeler böylece bayram öncesinde sahiplerine verilecek. 8 bin 895 TL olarak belirlenen ödemeler PTT şubelerine kimlik ile başvuran kişilere ödenecek.

Sosyal Yardımlarda Tutar 8 Bin 895 TL Oldu

İhtiyaç sahibi ailelere, yaşlılara, engellilere ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara yapılan bu ödemelerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı birimler tarafından süreç yürütülüyor. Nakit yardımlarla vatandaşların ihtiyaçlarına bir nebze çözüm bulan hükümet, bayram öncesine aldığı yardım ödemeleriyle de vatandaşları memnun etti.

ptt-kurban-bayrami-oncesi-8-bin-895-tl-hesaplara-yatiracak.jpg

Sosyal ve Ekonomik Destek Ödemeleri Nasıl Alınır?

Başvurular ya da bölgesel olarak yapılan çalışmalar sonucunda ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen kişilere ödemeler yapılıyor. İhtiyaç sahibi olan herkesin başvuru yapabileceği Sosyal ve Ekonomik Destek başvurularında bölgedeki müdürlüklere başvuru yapılması yeterli.

ptt-kurban-bayrami-oncesi-8-bin-895-tl-hesaplara-yatiracak-001.jpg

Farklı alanlarda ödemeler yapıldığından dolayı çocuk yardımı, koruyucu aile destekleri gibi pek çok ek ödeme yapılıyor. Çocuk başına yapılan yardımlar 5 bin 530 TL’ye çıkarken korucuyu ailelere de çocuklar için 8 bin 895 TL’lik ödemeler yapılıyor. Sosyal yardımların yanı sıra bu tür ödemeleri de yapan hükümet, sosyal yardımlarla ekonomik desteklerini sürdürecek.