150 Bin TL İçin Başvuru Sayısı Belli Oldu! Aile Bakanı Açıkladı

150 Bin TL İçin Başvuru Sayısı Belli Oldu! Aile Bakanı Açıkladı
Faizsiz evlilik kredisi için başvuruların geçtiğimiz günlerde başlamasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıklamalarda bulundu.

Yeni evlilikleri teşvik edebilmek ve aile kurumunu güçlendirebilmek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı faizsiz 150.000 TL tutarında evlilik kredisi sağlayacak. Pilot bölge olarak deprem bölgesinde fon için başvurular alınırken, düzenlemenin detaylarına ilişkin araştırmalar gerçekleştiriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da Aile ve Gençlik Fonu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Faizsiz Evlilik Kredisi Başvuruları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın açıklamasına göre faizsiz evlilik kredisi için deprem bölgesinde şu ana kadar 1112 genç başvuruda bulundu. Söz konusu başvuruların detaylarına ilişki bilgilendirmede bulunan Bakan Göktaş "Cumhurbaşkanı'mızın vizyonu doğrultusunda gençlerimizin yuva kurmasını kolaylaştıracak adımı da attık. Gençlerimizin hayallerini gerçekleştirmelerine destek olmak amacıyla hayata geçirdiğimiz Aile ve Gençlik Fonu'na başvuruları dün itibarıyla bakanlığımızın internet sitesinden almaya başladık. Pilot bölge olarak belirlediğimiz deprem bölgesinden başlattığımız fona şu ana kadar 1112 genç çiftimiz başvurdu. Gençlerimiz bu destek ile aynı zamanda kendi projelerini de hayata geçirebilecek. İnanıyorum ki ülkemiz için yararlı olacak pek çok proje, verilecek bu destekle hayat bulacak. Fona gösterilen bu yoğun ilgiden dolayı tüm gençlerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

2023/10/21/turk-lirasi.jpg

Faizsiz Evlilik Kredisi Başvuru Şartları

İki yıl geri ödemesiz toplam 48 ay vadeli faizsiz 150.000 TL evlilik kredisi için başvurular devam ederken, başvuru şartlarına ilişkin araştırmalar gerçekleştiriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan bilgilendirme metnine göre faizsiz evlilik kredisine başvurabilmek için koşullar şöyle:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında olmak (30 yaşından gün almamış olmak),
  • Depremden etkilenen 11 il (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa) dışında taşınmaz sahibi ya da hissedarı olmamak,
  • Çiftlerin son 6 aylık gelir toplamı ortalaması ve son aya ait gelirleri toplamı 2 asgari ücretten fazla olmamak,
  • Başvuru tarihi itibarıyla resmi nikâh tarihine en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olmak,
  • Bakanlığın evlilik öncesi ve sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmek,
  • Affa uğramış olsa bile; devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar ile cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlardan; uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, bunların kullanılmasını kolaylaştırma, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak suçlarından hakkında kesinleşmiş bir mahkûmiyet kararı bulunmamak.

Haber Editörü