Aile Destek Ödemesine Zam Geldi Mi? 2024 Güncel Tutarlar!

Aile Destek Ödemesine Zam Geldi Mi? 2024 Güncel Tutarlar!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağladığı aile destek paketi ödemelerinde artış olup olmayacağına dair araştırmalar yapılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın önceki haftalarda aile destek paketi, evde bakım maaşı, yaşlı ve engelli aylıkları gibi sosyal yardım ödemelerini yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına yatırmasının ardından, bu hafta itibariyle de düşük gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olabilmek ve maddi yüklerini hafifletebilmek için sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanması bekleniyor. Söz konusu desteklere dair bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyurular vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, güncel ödeme tutarları da merak ediliyor.

Aile Destek Ödemesi Ne Kadar?

Evde bakım maaşı, sosyal ve ekonomik destek ödemesi, yaşlı ve engelli aylıkları ocak ayında memur maaş katsayısına göre zamlanmış ve şubat ayında olduğu gibi mart ayında da zamlı olarak ülke genelindeki vatandaşların hesaplarına yatırılmıştı. Bu çerçevede, söz konusu desteklerin verilmesinin ardından, ödemelerde artış olup olmayacağı merak ediliyor. 10 Mart tarihinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile destek paketi çerçevesinde hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren ödemeler yaptı.

2023/10/21/turk-lirasi.jpg

Aile Destek Ödemesine Zam Gelecek Mi?

Mart ayında da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemelerininin ay ortasına doğru vatandaşların hesaplarına yatırılmasının ardından, aile destek paketi ödemelerine zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile destek paketi ödemelerinde artış olacağına ilişkin resmi bir açıklamada bulunmadı. Bu çerçevede, geçtiğimiz aylarda olduğu gibi mart ayında da 1250 TL'ye varan aile destek paketi ödemesi sağlanırken, önümüzdeki süreçlerde farklı sosyal yardım programlarında artışa gidilmesi durumunda bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacak duyurular ile kamuoyunun aydınlatılması bekleniyor.

Haber Editörü