Asgari Ücretliler Merak Ediyor! İşte 3 Farklı Zam İhtimali

Asgari Ücretliler Merak Ediyor! İşte 3 Farklı Zam İhtimali
Asgari ücretin yıl sonunda hangi oranda artacağı ve gerçekleşecek artış neticesinde 2025 yılı boyunca asgari ücretin kaç TL olacağı merak ediliyor.

Nisan ayında enflasyonun yüzde 3,18 olduğunun dün saat 10'da Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulması ve yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkının yüzde 18,70 olarak belirlenmesinin ardından emekli ve memur maaşları için hesaplamalar gerçekleştirilirken, asgari ücretli çalışanlar da maaş zamlarına dair gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Bu çerçevede, asgari ücret zammının belirlenebilmesi için işçi ve işveren temsilcilerin asgari ücret tespit komisyonunda hangi tarihte bir araya geleceği ve gerçekleşecek görüşmeler neticesinde asgari ücretin hangi seviyeye yükseleceği mayıs ayının ilk günlerinde de araştırılan konular arasında yer alıyor.

Asgari Ücret Ne Zaman Artacak?

Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmayacağını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz günlerde duyurdu. Bu çerçevede, 2024 yılı boyunca asgari ücretli çalışanlar 17.002 TL maaş almaya devam edecekler. Asgari ücret zammının belirlenebilmesi için aralık ayında asgari ücret tespit komisyonunda işçi ve işveren temsilcilerinin bir araya gelmesi bekleniyor. Söz konusu görüşmeler neticesinde milyonlarca asgari ücretlinin maaşın kaç TL olacağı belirlenecek.

2023/10/26/hesap-makinesi.jpg

Asgari Ücret Ne Kadar Artacak?

Asgari ücretin aralık ayında yapılacak toplantıda netlik kazanması beklenirken, asgari ücretli çalışanlar çeşitli oranlar üzerinden hesaplamalar gerçekleştiriyorlar. Yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı yüzde 18,70 olurken, aralık ayında asgari ücretin yüzde 30 ile 40 aralığında artacağına dair tahminler bulunuyor. Bu çerçevede, asgari ücrete yüzde 30, 35, 40 oranlarında zam yapılması durumunda oluşacak olan tablo şu şekilde:

Asgari Ücrete Yüzde 30 Zam Yapılırsa: 22.102 TL
Asgari Ücrete Yüzde 35 Zam Yapılırsa: 22.952 TL
Asgari Ücrete Yüzde 30 Zam Yapılırsa: 23.802 TL

Haber Editörü