Bakanlık Mayısta 5.330 TL Ödeyecek! Tahmini Sosyal Yardım Tarihi

Bakanlık Mayısta 5.330 TL Ödeyecek! Tahmini Sosyal Yardım Tarihi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın mayıs ayında sağlayacağı desteklere dair ayının ilk gününde araştırmalar gerçekleştiriliyor.

Ramazan Bayramı öncesinde nisan ayı desteklerinin verilmesinin ardından mayıs ayının ilk gününde mayıs ayı boyunca sağlanacak sosyal yardım ödemeleri merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, geçtiğimiz aylarda olduğu gibi mayıs ayında da sosyal yardımların ay ortasında sağlanması beklenirken, düşük gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olabilmek ve ailelerin maddi yüklerini hafifletebilmek için hayata geçirilen sosyal ve ekonomik destek ödemesinin mayıs ayında ne zaman verileceği, güncel ödeme tutarı, sosyal ve ekonomik destek ödemesinde hangi tarihte artışa gidileceği 1 Mayıs itibariyle araştırılan konular arasında yer alıyor.

Mayıs 2024 SED Yardımı Tarihi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mayıs ayında da sosyal ve ekonomik destek ödemesini yurt çapındaki hak sahibi vatandaşlara iletecek. Sosyal ve ekonomik destek ödemesinin ne zaman sağlanacağına dair bakanlık henüz açıklamada bulunmasa da nisan ayındaki ve geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak sağlanan tahminlere göre 20 Mayıs civarında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ortalama 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesini iletmesi bekleniyor. 15-20 Mayıs tarihleri arasında sosyal ve ekonomik destek ödemesinin verilmesi durumunda önceki aylarda olduğu gibi mayıs ayında da bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirmede bulunacak.

2023/10/21/turk-lirasi.jpg

SED Yardımı Zammı 2024 Temmuz

Sosyal ve ekonomik destek ödemesinin hangi tarihte sağlanacağına dair araştırmalar gerçekleştirilirken, mayıs ayının ilk günü itibariyle sosyal ve ekonomik destek ödemesine yapılacak zam miktarı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal ve ekonomik destek ödemesine, yaşlı ve engelli aylıklarına, evde bakım maaşına altı ayda bir memur maaş katsayısına göre zam yapıyor. Ocak ayında gerçekleşen artış neticesinde ortalama sosyal ve ekonomik destek ödemesi 5330 TL olmuştu. Temmuz ayı için henüz oran telaffuz edilmedi ancak memur maaş zammının temmuz ayının ilk günlerinde açıklanmasının ardından sosyal yardımların yüzde 20 ile 25 oranında zamlanacağına dair tahminler bulunuyor.

Haber Editörü