Çiftçilere 445 Milyon TL Ödeme! Tarım Bakanlığı Resmen Duyurdu

Çiftçilere 445 Milyon TL Ödeme! Tarım Bakanlığı Resmen Duyurdu
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın mayıs ayının ilk tarımsal destek ödemesini iletmesinin ardından alt başlıklara dair araştırmalar gerçekleştiriliyor.

7 farklı alt başlıktan oluşan mayıs ayının ilk tarımsal destek ödemesi dün itibariyle ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal destek ödemesini sağlamasının ardından alt başlıklara ve ödeme tutarlarına dair araştırmalar gerçekleştirilirken, geçtiğimiz aylarda olduğu gibi mayıs ayının ilk tarımsal destek ödemesinde de Tarım ve Orman Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı duyuru ile bilgilendirmede bulundu. Üreticiler de desteğin detayları ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriyorlar.

Mayıs 2024 Çiftçilere Destek Ödemesi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre mayıs ayının ilk tarımsal destek ödemesi 7 farklı alt başlıktan oluşuyor. 445.249.000 TL tutarındaki tarımsal destek ödemesinin verilmesinin ardından bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan duyuruya göre alt başlıklar ve ödeme tutarları şöyle:

Sürü yöneticisi istihdamı desteği için 266 milyon 850 bin TL
Manda desteği için 83 milyon 711 bin TL
Anaç Koyun Keçi Desteği (Ağrı-Doğubayazıt) için 32 milyon 851 bin TL
Sürü yenileme desteği (Ağrı-Doğubayazıt) için 25 milyon 919 bin 400 TL
Malak desteği için 25 milyon 338 bin TL
Kırsal kalkınma yatırım desteği için 10 milyon 133 bin 750 TL
Toprak analizi desteği için 445 bin 850 TL

2023/10/21/turk-lirasi.jpg

Tarım Bakanlığı Destek Ödemeleri 2024 Mayıs

Manda desteği, sürü yöneticisi istihdamı desteği, anaç koyun keçi desteği, malak desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, sürü yenileme desteği, toprak analizi desteği olmak üzere yedi farklı alt başlıktan oluşan mayıs ayının ilk tarımsal destek ödemesinin sağlanmasının ardından ödemelerin detayları merak konusu olurken, bakanlık aa resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlıyor. Bu çerçevede, Tarım ve Orman Bakanlığı da desteklere ilişkin düzenli olarak bilgilendirmede bulunuyor. Mayıs ayında da cuma günleri tarımsal desteklerin sağlanması bekleniyor. Tarımsal desteklerin yanı sıra farklı programlar çerçevesinde ödemeler gerçekleştiriliyor. Bu durumda, ilerleyen süreçlerde destekler sunuldukça bakanlık açıklamalar yapacak.

Haber Editörü