Çiftçilere Müjde! Tarım Bakanı Kaynak Miktarının Yükseldiğini Duyurdu

Çiftçilere Müjde! Tarım Bakanı Kaynak Miktarının Yükseldiğini Duyurdu
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı IPARD III programı 2024 yılı çağrı takviminin yayınlanmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Mart ayında üç farklı tarafta destek ödemesinin ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırılmasının ardından, mart ayının dördüncü tarımsal destek ödemesinin ne zaman verileceği merak edilirken, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bu hafta cuma günü veya önümüzdeki hafta cuma günü mart ayının dördüncü tarımsal destek ödemesini iletmesi bekleniyor. Söz konusu tarımsal desteklere dair bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacak duyurular araştırılırken, farklı projeler ile ilgili açıklamalar yapılıyor. Bu kapsamda, IPARD III programı 2024 yılı çağrı takviminin yayınlanmasının ardından Bakan İbrahim Yumaklı konuya ilişkin bilgi verdi.

IPARD III Çiftçilere Destek

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Avrupa Birliği ile yapılan müzakereler sonucunda IPARD III programının finansman kaynağı 555 milyon eurodan 785 milyon euroya çıkarıldı. Söz konusu desteğin ayrıntılarına ilişkin bilgi veren Bakan Yumaklı:

“Faydalanıcılarımızın yapacakları katkı da dikkate alındığında; IPARD III Programı'nın sadece 2024 yılında çıkılacak çağrı dönemlerinde kırsal alanlarımızda toplam 450 milyon avro tutarında yatırım gerçekleştirilmesini ve ülkemiz ekonomisine 20 bin yeni istihdam alanı kazandırılmasını hedefliyoruz. Böylece, önceki program dönemlerinde olduğu gibi yeni program döneminde de, IPARD Fonları tarım ve gıda sektörlerine yatırım yapmak isteyen girişimcilerimiz için önemli bir finansman kaynağı olmaya devam edecektir. Ayrıca kırsal alt yapı yatırımları ve danışmanlık hizmetlerinin desteklenmesi gibi programa yeni dahil edilen sektörler ile yumurta işleme, yem bitkileri yetiştiriciliği, solucan gübresi üretimi ve tuzlu suda kültür balıkçılığı gibi yeni destek alanları da girişimcilerimize farklı konularda yatırım yapma imkanı sağlayacaktır. IPARD III programına yeni dahil ettiğimiz sektörlerle kırsalı kalkındırmaya devam ediyoruz” dedi.

2023/10/21/turk-lirasi.jpg

Tarımsal Destekler 2024 Mart Ödemeleri

IPARD III programı çerçevesinde çiftçilere sağlanacak desteğin ayrıntılarına ilişkin Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıklamalarda bulunurken, önümüzdeki süreçlerde sağlanacak olan tarımsal destekler da araştırılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı genellikle cuma günleri tarımsal destek ödemelerini ülke genelindeki çiftçilere iletiyor. Bu durumda, bu hafta cuma günü de farklı alt başlıklardan oluşan ayın dördüncü tarımsal destek ödemesinin sağlanması bekleniyor.

Haber Editörü