Emekli İkramiyesi Tarihi! Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı

Emekli İkramiyesi Tarihi! Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı
Ramazan Bayramı öncesinde ikramiye ödemelerinin hangi tarihlerde hesaplara aktarılacağı merak edilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ödeme tarihlerine ilişkin bilgi verdi.

Bugün itibariyle mart ayı emekli maaş ödemeleri başladı. 17-28 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan SSK ve Bağkur emekli maaş ödemeleri için bekleyiş devam ederken, emekliler bayram ikramiyesi ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Bu çerçevede, geçtiğimiz süreçte yüzde 50 oranında artış neticesinde 2000 TL seviyesinden 3000 TL’ye yükselen ikramiye ödemelerinin hangi tarihte verileceği merak edilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ödeme tarihleri ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Emekli İkramiyesi Ne Zaman Verilecek?

Ramazan ayına girilmesinin ardından zamlı ikramiye ödemelerinin hangi tarihlerde hesaplara aktarılacağı merak edilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'nde yaptığı açıklamada ikramiye ödemelerinin 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilere sağlanacağını söyledi. İkramiyeye dair bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan:

"Her bir emeklimize tek seferlik 5'er bin liralık ödeme gerçekleştirdik. Bu yıl emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde yüzde 50 artışa gittik. Ramazan ikramiyelerini 2 ila 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız" dedi

2023/10/15/turk-lirasi-2.jpg

Emekli İkramiyesi Ne Kadar?

Nisan ayının ilk günlerinde sağlanacak olan ikramiye ödemeleri için bekleyiş sürerken, güncel tutarlara dair da araştırmalar yapılıyor. Emekli maaşlarının yüzde 50'ye yakın oranda zamlanmasının ardından ikramiye ödemelerinde artış olup olmayacağı merak edilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz süreçte yaptığı açıklamada ikramiye ödemelerine yüzde 50 oranında zam yapıldığını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından, güncel ikramiye tutarları merak ediliyor. 2000 TL tutarındaki ikramiye ödemesi 3000 TL seviyesine yükselirken, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde 3000 TL olmak üzere 2024 yılında toplam 6000 TL tutarındaki ikramiye ödemesi milyonlarca SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklisinin hesaplarına yatırılacak.

Haber Editörü