En Düşük Emekli Maaşı 12 Bin TL Olur Mu? Temmuz Zammı Hesaplaması!

En Düşük Emekli Maaşı 12 Bin TL Olur Mu? Temmuz Zammı Hesaplaması!
Temmuz ayında yapılacak artış neticesinde en düşük emekli maaşının 12.000 TL seviyesine yükselip yükselmeyeceği merak ediliyor.

7500 TL olan en düşük emekli maaşı ocak ayındaki artış neticesinde 10.000 TL seviyesine yükselmişti. 17-28 Nisan tarihleri arasında 10.000 TL tutarındaki en düşük emekli maaşı milyonlarca SSK ve Bağkur emeklisinin tahsis numarasının son rakamına göre hesaplara yatırıldı. Söz konusu emekli maaşı ödemelerine dair gelişmeler yakından takip edilirken, temmuz ayında gerçekleşecek artış neticesinde en düşük emekli maaşının kaç TL olacağı merak ediliyor. Bu çerçevede, en düşük emekli maaşının 12.000 TL’ye yaklaşıp yaklaşmayacağı araştırılan konular arasında yer alıyor.

En Düşük Emekli Maaşı Zammı 2024

Temmuz ayında SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emekli maaşlarına altı aylık enflasyon velerine göre zam yapılacak. Bu çerçevede haziran ayı enflasyon rakamlarının temmuz ayının ilk günlerinde duyurulmasının ardından en düşük emekli maaşındaki zam da belli olacak. Emekli maaşlarına yüzde 20 ile 25 aralığında artışa gidilmesi durumunda en düşük emekli maaşı da 12.000 TL ile 12.500 TL aralığında yer olabilir. İlerleyen süreçlerde Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon rakamlarına ilişkin yapacağı açıklamalar emekliler ve memurlar tarafından yakından takip edilecek.

2023/10/26/hesap-makinesi.jpg

Emekli Maaşları Ne Kadar Artacak?

En düşük emekli maaşının 12.000 TL seviyesine yükselip yükselmeyeceğine ilişkin araştırmalar hız kesmeden devam ederken, emekli maaşlarına temmuz ayında hangi oranda zam yapılacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Yılın ilk üç ayındaki enflasyon farkı yüzde 15.05 olurken, mayıs, haziran ve temmuz ayında da bir önceki ayın enflasyon rakamlarını Türkiye İstatistik Kurumu duyuracak. Söz konusu enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından üç aylık enflasyon oranı olan yüzde 15,05'in yükselmesi bekleniyor. Bu çerçevede, her ayın ilk günlerinde bir önceki ayın enflasyon rakamlarına ilişkin TÜİK’in yapacağı açıklamalar emekliler yakından takip edecekler.

Haber Editörü