En Düşük Emekli Maaşı Zammı! 2024 Ortası İçin 3 Farklı İhtimal

En Düşük Emekli Maaşı Zammı! 2024 Ortası İçin 3 Farklı İhtimal
Emekli maaşlarına hangi oranda zam yapılacağına dair araştırmalar hız kesmeden devam ederken, en düşük emekli maaşı için de hesaplamalar gerçekleştiriliyor.

SSK ve Bağkur emeklilerinin mart ayı maaş ödemeleri 17 Mart tarihinde başladı ve 28 Mart tarihine kadar devam edecek. Tahsis numarasının son rakamına göre gerçekleştirilecek olan maaş ödemeleri emekliler tarafından yakından takip edilirken, maaş zamlarına ilişkin araştırmalar da hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede, emekli maaşlarına hangi tarihte zam yapılacağı, en düşük emekli maaşı ne kadar olacağı en çok araştıran konular arasında yer alıyor.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

En düşük emekli maaşının ne kadar olacağına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak iki aylık enflasyon verisi ile hesaplamalar yapılıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun ocak ve şubat ayı enflasyon rakamlarına göre iki aylık enflasyon verisi yüzde 11,53 olarak belirlenirken, mart, nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon oranlarının açıklamasının ardından bu verinin yükseleceği tahmin ediliyor. Bu çerçevede, enflasyon tahminleri üzerinden gerçekleşen hesaplamalara göre temmuz ayında 6 aylık enflasyon yüzde 20 olursa en düşük emekli maaşı 12.000 TL’ye, yüzde 25 olursa en düşük emekli maaşı 12.500 TL'ye, yüzde 30 enflasyon ortaya çıkarsa en düşük emekli maaşı 13.000 TL’ye çıkabilir.

2023/10/26/hesap-makinesi.jpg

Ramazan Bayramı İkramiyesi 2024

Mart ayında emekli maaş ödemelerine ve zamlarına dair araştırmalar hız kesmeden devam ederken, Ramazan Ayına girilmesinin ardından ikramiye ödemelerinde artış olup olmayacağı ve güncel ödeme tutarları merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz süreçlerde yaptığı açıklamada yüzde 50 oranında artış neticesinde 2000 TL'lik bayram ikramiyesinin 3000 TL seviyesine yükseldiğini duyurdu. 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında zamlı ikramiye ödemeleri hesaplara yatırılacak. SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerinin hesaplarına söz konusu ikramiyelerin hangi tarihte yatacağına dair resmi bir açıklama gelmedi ancak detaylı ödeme takvimine dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ilerleyen günlerde resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacağı duyurular ile kamuoyunu aydınlatacağı düşünülüyor.

Haber Editörü