Evde Bakım Maaşı Verilecek! Aralık Ayı Evde Bakım Yardımı Tarihi

Evde Bakım Maaşı Verilecek! Aralık Ayı Evde Bakım Yardımı Tarihi
Aralık ayının ilk gününde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın evde bakım maaşını ne zaman hesaplara aktaracağına dair araştırmalar yapılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aralık ayında yılın son destek ödemelerini hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktaracak. Bu çerçevede, aralık ayına girilmesi ile birlikte toplumun farklı kesimleri için hayata geçirilen sosyal yardımlardan faydalanan vatandaşlar ödeme tarihlerine ve tutarlarına ilişkin araştırmalar yapıyorlar. Evde bakım maaşından faydalanan kişiler de geçtiğimiz aylardaki ödeme takvimini baz alarak aralık ayı ödemelerine ilişkin çeşitli tahminler yürütüyorlar.

Aralık 2023 Evde Bakım Maaşı Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aralık ayı evde bakım maaşı ödemelerini hangi tarihte hesaplara aktaracağına dair henüz açıklamada bulunmadı ancak evde bakım maaşından faydalanan yüz binlerce kişi geçtiğimiz aylardaki ödeme takvimlerini dikkate alarak 2023 yılının son evde bakım maaşı ödemesine ilişkin çeşitli tahminler yürütüyorlar. Bu kapsamda, 5097 TL tutarındaki evde bakım maaşının aralık ayının ortalarında hak sahibi kişilerin hesaplarına yatacağı düşünülüyor. 15 Aralık civarında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 5097 TL'lik evde bakım maaşını vermesinin ardından bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyu bilgilendirilebilir.

2023/10/15/turk-lirasi-2.jpg

Evde Bakım Maaşı Zammı 2024

Aralık ayının ortalarına doğru 5097 TL tutarındaki evde bakım maaşının yüz binlerce kişiye iletilmesi beklenirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın önümüzdeki süreçte evde bakım maaşına ve farklı sosyal yardım ödemelerine hangi oranda zam yapacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ocak ayında memur maaş zammının netlik kazanmasının ardından sosyal yardımlardaki artışlara dair açıklamalarda bulunacak. Memur maaşlarının yüzde 50'ye yakın oranda artması beklendiği için sosyal yardımlar da da yüzde 50'lik artış hayata geçebilir. Böylece, temmuz ayında yapılan zam sonrasında 4336 TL'den 5097 TL seviyesine yükselen evde bakım maaşı, ocak ayından sonra 7000 TL'nin üzerine çıkabilir. Ocak ayının ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu'nun aralık ayı enflasyon rakamlarını açıklaması ve memur maaş zamlarının duyurulması sonrasında, evde bakım maaşının ve diğer destek ödemelerinin tutarlarına ilişkin duyuru metinleri yayınlanabilir.