Evde Bakım Yardımı Mayıs 2024'te Verilecek! O Tarih Bekleniyor

Evde Bakım Yardımı Mayıs 2024'te Verilecek! O Tarih Bekleniyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın mayıs ayında evde bakım maaş ödemelerini hangi tarihte hesaplara yatıracağı ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın nisan ayı boyunca sağladığı destekler ve farklı programlara ilişkin yaptığı açıklamalara dair nisan ayinin son gününde araştırmalar gerçekleştirilirken, mayıs ayı öncesinde gelecek ay sağlanacak olan destekler ile ilgili detaylar da merak ediliyor. Bu çerçevede, hanesinde bakıma muhtaç kişi bulunan vatandaşlara evde bakım maaşı ödemelerinin ne zaman iletileceği en çok merak edilen konular arasında yer alırken, geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak mayıs ayı evde bakım maaşı için tahminler yürütülüyor.

Evde Bakım Maaşı 2024 Mayıs

Evde bakım maaşı çerçevesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her ay düzenli olarak 7608 TL tutarındaki desteği ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara iletiyor. Yüzbinlerce vatandaşın yaralandığı evde bakım maaşı programı çerçevesinde mayıs ayında ödeme yapılacak. Evde bakım maaşının mayıs ayında hangi tarihte hesaplara yatacağı ile ilgili bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyuru metinleri yayınlanmazken, geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre 15 Mayıs civarında evde bakım maaş ödemelerinin sağlanması bekleniyor.

2023/10/15/turk-lirasi-2.jpg

Evde Bakım Maaşı Tutarı ve Zammı 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın evde bakım maaşı ödemelerini mayıs ayında hangi tarihte sağlayacağı ile ilgili araştırmalar sürerken, evde bakım maaşının güncel miktarı ve temmuz ayında gerçekleşecek artış neticesinde evde bakım maaşının kaç TL olacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ocak ayında memur maaş katsayısına göre destek ödemelerine zam yapmıştı. Gerçekleşen artış neticesinde evde bakım maaşı ödemesi 7608 TL seviyesine kadar çıkarken, 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı temmuz ayına kadar yurt çapındaki hak sahiplerine sağlanacak. Temmuz ayının ilk günlerinde memur maaş katsayısının netlik kazanmasının ardından evde bakım maaşındaki artışlara ilişkin kamuoyu bilgilendirilecek.

Haber Editörü