Kimlik Numarası 0,2,4,6,8 ile Bitenlere Müjde! Bakanlıktan Öğrencilere 5 Bin lira Yardım!

Kimlik Numarası 0,2,4,6,8 ile Bitenlere Müjde! Bakanlıktan Öğrencilere 5 Bin lira Yardım!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ekonomik yardım sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda, öğrencilere de 5 bin lira ödeme yapılacak. Peki, kimler bu destekten yararlanabilecek? İşte ayrıntılar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yaşlı, engelli, dul ve yardıma muhtaç vatandaşlara ekonomik desteklere sağlayarak bu kişilerin mali yükümlülüklerini azaltmayı hedefliyor. 7’den 70’e herkesin yararlandığı bu destek ödemelerine son dönemlerde öğrenciler de eklendi. Bakanlık, başka bir ilde eğitim gören üniversite öğrencilerine 5 bin lira ulaşım desteği verileceğini açıkladı.

Artan ekonomik kriz, enflasyon, TL’nin değer kaybetmesi ve dolar kurundaki artış nedeniyle uçak ve şehirlerarası otobüs gibi ulaşım araçlarının maliyetlerinin artması, bu taşıtların bilet fiyatlarının da artmasına neden oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da bu konuda bir adım atarak şehir dışında eğitim gören üniversite öğrencilerin ulaşım masraflarının karşılanması amacıyla 5 bin lira sosyal yardım ödemesi yapacağını duyurdu.

thumbs-b-c-66c477064e0acae5788b2c8fe28d2770.webp

BAŞVURU ŞARTLARI

Bakanlığın şehir dışında eğitim gören üniversite öğrencilerine yönelik hazırladığı yeni sosyal destek paketinin detayları da belli oldu. Bakanlığın verdiği bu ödeme, öğrencilerin ailelerinden uzakta eğitim görmeleri durumunda, aile ziyaretleri için mali bir yardım sağlamayı amaçlıyor.

Bu kapsamda, söz konusu destek ödemesinden yararlanmak için başvuru şartları açıklandı. Buna göre, öğrencilerin 25 yaş altı olması ve eğitimlerini ailelerinin yaşadığı ilden farklı bir ilde devam etmeleri gerekecek.

Toplamda sağlanacak 5 bin liralık destek, dört seyahat biletini kapsayacak şekilde düzenlendi. Her bilet için en fazla 1.250 lira ödeme yapılabilecek.