Mart Ayının 5. Tarımsal Destek Ödemesi! Çiftçilere Bugün Ödendi

Mart Ayının 5. Tarımsal Destek Ödemesi! Çiftçilere Bugün Ödendi
Tarım ve Orman Bakanlığı mart ayının beşinci tarımsal destek ödemesini bugün itibariyle ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırdı.

Mart ayı boyunca dört farklı tarımsal destek ödemesi ülke genelindeki üreticilerin hesaplarına aktarılırken, mart ayının beşinci tarımsal destek ödemesinin bu hafta sağlanıp sağlanmayacağı merak ediliyordu. Tarım ve Orman Bakanlığı genellikle cuma günleri tarımsal destek ödemelerini iletirken, bugün de mart ayının beşinci tarımsal destek ödemesi verildi. Söz konusu tarımsal desteğin sağlanmasının ardından ayrıntılara ilişkin araştırmalar gerçekleştirilirken, bakanlık da resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı duyurular ile ödemelerin detaylarına dair bilgi verdi.

Tarımsal Destek Ödemesi 2024 Mart

3 alt başlıktan oluşan 142 milyon 582 bin TL tutarındaki mart ayının beşinci tarımsal destek ödemesi bugün itibariyle ülke genelindeki üreticilerin hesaplarına aktarıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre tarımsal destek ödemesinin alt başlıkları ve tutarları şöyle:

Hayvan Hastalıkları Tazminatı Desteği: 90 milyon 346 bin TL
Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteği: 52 milyon 128 bin TL
Damızlık Ana Arı Desteği: 108 bin TL

2023/10/17/turk-lirasi.jpg

Nisan Ayı 2024 Çiftçilere Destek Ödemeleri

Mart ayı boyunca beş farklı tarımsal destek ödemesi ülke genelindeki üreticilere iletilirken, nisan ayına sayılı günler kala önümüzdeki ay sağlanacak olan destekler merak ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destek ödemelerini genellikle cuma günleri çiftçilerin hesaplarına yatırıyor. Bu çerçevede, nisan ayında da cuma günleri farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemelerinin sağlanması bekleniyor. Nisan ayında cuma günleri tarımsal destek ödemeleri verildikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.

Haber Editörü