Martta Yardım Yapıldı! Aile Bakanlığı Ortalama 5 Bin 330 TL Ödedi

Martta Yardım Yapıldı! Aile Bakanlığı Ortalama 5 Bin 330 TL Ödedi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın mart ayında ilettiği destek ödemelerine dair araştırmalar yapılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu hafta da destek ödemelerine dair resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden açıklamalarda bulunuyor. Bu çerçevede, düşük gelirli hanelere ortalama 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesi sağlandı. SED yardımının hesaplara yatırılmasının ardından ayrıntılara ilişkin araştırmalar gerçekleştirilirken, bakanlık da resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı bilgilendirme metni ile açıklama yaptı.

Mart Ayı 2024 SED Yardımı Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre mart ayında sosyal ve ekonomik destek ödemesi bu hafta itibariyle hesaplara yatırıldı. Ortalama 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesinin ihtiyaç sahibi hanelere iletilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş:

“Çocukların aile ortamında büyümelerinin, toplumsal değerlerin korunmasında vazgeçilmez bir rolü olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması için Mart ayına ilişkin 884,7 milyon TL SED ödemesi yaptık” dedi.

2023/10/15/turk-lirasi-2.jpg

SED Yardımı 2024 Temmuz Zammı

Sosyal ve ekonomik destek ödemesi 2024 yılının ilk günlerinde memur maaş katsayısına göre yüzde 50'ye yakın oranda zamlanmış ve ortalama destek ödemesinin miktarı 5330 TL seviyesine yükselmişti. Sosyal ve ekonomik destek ödemesine zam yapılmasının ardından, şubat ayında olduğu gibi mart ayında da zamlı destek ödemeleri hesaplara yatırıldı. Bu çerçevede, ihtiyaç sahibi hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olabilmek ve ailenin maddi yüklerini hafifletebilmek için hayata geçirilen sosyal ve ekonomik destek ödemesine temmuz ayında ne kadar zam yapılacağı merak ediliyor. Temmuz ayında da ocak ayında olduğu gibi altı aylık enflasyon verisi ile memur maaş zammının netlik kazanmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın sosyal ve ekonomik destek ödemesindeki, evde bakım maaşındaki, yaşlı ve engelli aylıklarındaki artışlara dair kamuoyunu aydınlatması bekleniyor.

Haber Editörü