Sigaraya Zam Geldi Mi? 2 Kasım 2023 Sigara Zammı Fiyatları

Sigaraya Zam Geldi Mi? 2 Kasım 2023 Sigara Zammı Fiyatları
Sigara fiyatlarına zam yapıldığına dair iddiaların ardından, güncel sigara fiyatlarına dair araştırmalar gerçekleştiriliyor.

Geçtiğimiz ay sigara fiyatlarında artışa gidilmiş ve en düşük fiyatlı sigara 46 TL seviyesine yükselmişti. Kasım ayının başlamasının ardından, sigara fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağı vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar da sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu.

Sigaraya Zam Yapıldı Mı?

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda bir sigara grubunun fiyatlarına zam yapıldığını duyurdu. Sosyal medyada bir grubun sigara fiyatlarında 5 TL'lik artış yaşandığı iddia edilirken, en ucuz ve en pahalı sigara fiyatlarının hangi seviyeye yükseleceği merak ediliyor.

En Ucuz ve En Pahallı Sigara Fiyatları Kasım 2023

Kasım ayının ilk günlerinde bir sigara grubunun fiyatlarına fiyatlarında 5 TL'lik artış yaşandığı iddia edilirken, gerçekleşecek zam ile birlikte en düşük sigara fiyatının 50 TL'ye, en yüksek sigara fiyatının da 57 TL seviyesine yükseleceği tahmin ediliyor.

sigara.jpg

Sigaranın Sağlığa Zararları

Sigaraya zam yapıldığına dair iddiaların ardından, vatandaşlar sigaranın zararlarına ilişkin araştırmalar yapıyorlar. Sigara dumanının zararlarına ilişkin Sağlık Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan bilgilendirme metninde ‘’Tütün dumanı; formaldehit, siyanür, amonyak, karbon monoksit, naftalin, kadmiyum (pil asidi) ve aseton (oje çıkarıcı) gibi 4.000 kimyasal madde içerir. Arsenik, benzen, vinil klorür gibi en az 81 tanesi kanserojen olan bu kimyasal karışımlar, tütün dumanında, sigarayı içen kişinin doğrudan içine çektiği dumandan çok daha fazla bulunur. Ayrıca tüm bu kimyasal ve zehirli maddelere ek olarak sigarada yüksek düzeyde bağımlılığa yol açan nikotin ve sigaranın tadını daha hoş hale getirmek, tüketicilerin sürekli sigara kullanımını sağlamak amacıyla eklenmiş olan birçok katkı maddesi yer almaktadır’’ denildi.

Haber Editörü