Sosyal Yardım Alanlara Mayıs Ödemeleri! 3 Destek ve Tahmini Tarihler

Sosyal Yardım Alanlara Mayıs Ödemeleri! 3 Destek ve Tahmini Tarihler
Sosyal yardım programlarından yaralanan vatandaşlar mayıs ayı ödemelerinin hangi tarihlerde gerçekleştirileceğine dair tahminler yürütüyorlar.

5 Mayıs itibariyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlar için henüz resmi bir açıklamada bulunmadı. Geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihi dikkate alınarak mayıs ayı sosyal yardım programları için tahminler yürütülürken, aile destek paketinden, evde bakım maaşından, sosyal ve ekonomik destek ödemesinden yararlanan vatandaşlar da mayıs ayı ödemeleri için tahminleri yakından takip ediyorlar. Söz konusu ödemelerin hangi tarihlerde yapılacağının yanı sıra, temmuz ayında sosyal yardımlara ne kadar zam yapılacağı ve hangi destek ödemelerinin yükseleceği de merak edilen konular arasında yer alıyor.

Sosyal Yardımlar 2024 Mayıs Ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mayıs ayı sosyal yardım ödemelerine önümüzdeki hafta başlaması bekleniyor. 10 Mayıs civarında hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 1250 TL seviyesine kadar ulaşan aile destek paketi ödemelerinin iletileceği düşünülürken, 15 Mayıs'ta 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı, 15-20 Mayıs tarihleri arasında da dar gelirli hanelere ortalama 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesi iletilebilir. Söz konusu sosyal yardımların 10-20 Mayıs tarihleri arasında verileceği düşünülürken, mayıs ayında ödemeler yapıldıkça Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyuru metinleriyle kamuoyu bilgilendirilecek.

2023/10/15/turk-lirasi.jpeg

Sosyal Yardım Zamları Temmuz 2024

10-20 Mayıs tarihleri arasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım ödemelerini sağlayacağına dair tahminler bulunurken, destek ödemelerinden yararlanan vatandaşlar iki gün önce nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından sosyal yardımlardaki artışlara dair araştırmalar gerçekleştirmeye başladılar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerine temmuz ayında altı aylık enflasyon verisine göre memur maaş zammının belli olmasının ardından zam yapacak. Yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı yüzde 18,70 olurken, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından sosyal yardımların yüzde 20 ile 25 arasında yükseleceğine ilişkin tahminler bulunuyor.

Haber Editörü