Sosyal Yardımlara Zam Gelecek! İşte 4 Aylık Zam Oranı

Sosyal Yardımlara Zam Gelecek! İşte 4 Aylık Zam Oranı
Türkiye İstatistik Kurumu'nun nisan ayında enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından emekli ve memur maaşları için hesaplamalar gerçekleştirilirken, sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlar da artışları merak ediyorlar.

Türkiye İstatistik Kurumu merakla beklenen nisan ayı enflasyon rakamlarını bugün itibariyle açıkladı. Nisan ayında enflasyon yüzde 3,18 olarak açıklanmasının ardından yılın ilk dört ayındaki enflasyon oranları baz alınarak emekli ve memur maaşları için hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Ocak, şubat, mart ve nisan ayı enflasyon rakamları dikkate alınarak gerçekleşen hesaplamalara göre üç aylık enflasyon farkı yüzde 18,70 olarak belirlenirken, sosyal yardım ödemelerinden yararlanan vatandaşlar da temmuz zammı ile ilgili hesaplamalar gerçekleştiriyorlar.

Temmuz 2024 Sosyal Yardım Zammı

Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından yapılan hesaplamalara göre emekli ve memurlar için dört aylık enflasyon farkı yüzde 18,70 olurken, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının önümüzdeki ayların ilk gününde duyurulmasının ardından bu oranın artacağı tahmin ediliyor. Sosyal yardım ödemelerindeki artışlar ise temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ve memur maaşlarının netlik kazanması sonrasında belli olacak. Memur maaşlarının yüzde 25 dolaylarında artacağına dair tahminler bulunuyor. Memur maaşlarına yüzde 25 oranında artışın hayata geçmesi durumunda sosyal yardım ödemelerinde yüzde 25’lik artış sağlanabilir. Ocak ayında da memur maaş katsayısına göre sosyal yardımlara zam yapılmış ve destek ödemeleri yüzde 50'ye yakın oranda yükselmişti.

2023/10/26/hesap-makinesi.jpg

Destek Ödemeleri 2024 Temmuz Zammı

Memur maaş katsayısına göre temmuz ayında sosyal yardımlara zam yapılması ve sosyal yardımların yüzde 20 ile 25 oranında zam yapılacağına dair tahminler bulunması sonrasında, destek ödemelerinden yararlanan vatandaşlar da sosyal yardımların hangilerinin zamlanacağını merak ediyorlar. Ocak ayında memur maaş katsayısına göre sosyal yardımlara zam yapılmış ve evde bakım maaşının, yaşlı ve engelli aylıklarının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin güncel miktarları ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş kamuoyunu bilgilendirmişti. Bu çerçevede, temmuz ayında da söz konusu destek ödemelerinde artışa gidilmesi sonrasında Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın güncel tutarlara ilişkin açıklamalarda bulunması bekleniyor.

Haber Editörü