Tarım Bakanı Az Önce Duyurdu! 81 İldeki Çiftçilere Müjde

Tarım Bakanı Az Önce Duyurdu! 81 İldeki Çiftçilere Müjde
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı mart ayının ortasında da ülke genelindeki çiftçileri ilgilendiren projelere dair bilgilendirmede bulunuyor.

Mart ayının üçüncü tarımsal destek ödemesi 7 farklı alt başlıktan oluşuyordu ve geçtiğimiz hafta cuma günü çiftçilerin hesaplarına yatmaya başladı. TC kimlik numarasının son hanesi 6 ve 8 ile bitenlere bu hafta da söz konusu tarımsal desteğin alt başlıkları arasında yer alan bazı ödemeler gerçekleştirilecek. Tarımsal destek ödemelerine dair gelişmeler üreticiler tarafından yakından takip ederken, mart ayının ortasında bakanlık farklı projelere ilişkin de bilgilendirmede bulunuyor. Bu çerçevede, IPARD III 2024 yılı çağrı takviminin yayınlanmasının ardından Bakan İbrahim Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile bilgilendirmede bulundu.

IPARD III 2024 Yılı Takvimi

IPARD III 2024 yılı çağrı takvimi yayınlandı. 2024 yılında toplam 248 milyon euro bütçeli olarak çıkılacak çağrı ilanları duyurulurken, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da bu yıl ilk defa 81 ilde IPARD III’ün uygulanacağını duyurdu. Söz konusu destek ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile bilgi veren Bakan Yumaklı:

‘’Fikirler üretime dönüşmeye devam edecek. Bugüne kadar birçok genç çiftçimizin, kadın üreticimizin ve girişimcimizin hayallerini gerçeğe dönüştüren IPARD desteklerimizin yeni çağrı takvimi yayınlandı. Bu yıl ilk defa 81 ilde uygulayacağımız IPARD III tüm girişimcilerimiz için hayırlı olsun’’ dedi.

2023/10/22/turk-lirasi.jpg

Tarımsal Destekler 2024 Mart

IPARD III 2024 yılı çağrı takvimi yayınlanırken, ülke genelindeki farklı illerde bulunan çiftçiler de Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal destek ödemelerine ilişkin yayınlayacağı duyurular yakından takip ediyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımsal destekler genellikle cuma günleri veriliyor. 22 Mart 2024 Cuma günü TC kimlik numarasının son hanesine göre çiftçilere iletilecek olan tarımsal desteğinin yanı sıra farklı alt başlıklardan oluşan mart ayının dördüncü tarımsal destek ödemesinin de bu hafta cuma günü ya da önümüzdeki haftalarda verilmesi bekleniyor. Tarımsal destek ödemeleri çiftçilerin hesaplarına yatırıldıkça bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacak duyurular ile kamuoyunu aydınlatacak.

Haber Editörü