Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden Açıklama! Çiftçilere 709 Milyon TL Destek

Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden Açıklama! Çiftçilere 709 Milyon TL Destek
Tarım ve Orman İl Müdürlükleri mart ayının son günlerine doğru yaklaşırken tarımsal desteklere dair açıklamalarda bulunmaya devam ediyorlar.

Farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemelerine dair bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyurular üreticiler tarafından yakından takip edilirken, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yanı sıra tarım orman il müdürlükleri de ödemeler yapıldıkça açıklamalarda bulunuyorlar. Bu kapsamda, ülke genelindeki farklı illerde ikamet eden üreticiler de tarım ve orman il müdürlüklerinin destek ödemelerine dair yaptıkları güncel açıklamaları yakından takip ediyorlar.

Çiftçilere Mart 2024 Desteği

Şanlıurfa Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre çiftçi kayıt sistemine pamuk olarak kayıtlı olanların mazot ve gübre desteği, mazot ve gübre desteği alımında kullanılmak üzere dün saat 18.00’den itibaren çiftçilerin hesaplarını aktarıldı. 24.510 çiftçiye toplamda 709.5 milyon TL ödeme yapılırken, ödemelerin sağlanmasının ardından Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile bilgilendirmede bulundu.

2023/10/17/turk-lirasi.jpg

Çiftçilere Mart Ayı Destek Ödemeleri

Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün mazot ve gübre desteği ödenmesine dair sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile kamuoyunu bilgilendirmesinin ardından, ülke genelindeki farklı illerde bulunan çiftçiler de tarım orman il müdürlüklerinin, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tarımsal destek ödemelerine dair gelişmelerini yakından takip ediyorlar. Tarımsal destekler genellikle cuma günleri üreticilerin hesaplarına aktarılıyor. Bu durumda, gelecek hafta cuma günü farklı alt başlıklardan oluşan mart ayının beşinci tarımsal destek ödemesinin çiftçilere verilmesi durumunda bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlayacak.

Haber Editörü