TC Kimlik Numarası 6 ve 8 İle Bitenlere Ödeme! Bugün Hesaplarda

TC Kimlik Numarası 6 ve 8 İle Bitenlere Ödeme! Bugün Hesaplarda
Farklı bakanlıkların mayıs ayında ileteceği destek ödemelerine dair araştırmalar ayın ilk günlerinde hız kesmeden devam ediyor.

Nisan ayı boyunca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımları, Tarım ve Orman Bakanlığı ise tarımsal destek ödemelerini ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırmıştı. Nisan ayında söz konusu desteklerin sağlanmasının ardından, mayıs ayının ilk günlerinde mayıs ayı destekleri merak konusu olurken, bakanlıklar da resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları duyuru metinleri ile desteklerin detaylarına ilişkin bilgilendirmede bulunuyorlar.

Tarım Bakanlığı 2024 Nisan Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı geçtiğimiz hafta cuma günü nisan ayının üçüncü tarımsal destek ödemesini çiftçilerin hesaplarına yatırmıştı. Söz konusu tarımsal destek ödemesi 7 farklı alt başlıktan oluşurken, süt desteği ise TC kimlik numarasının son hanesi altı ve sekiz olanlara bugün saat 18'den sonra verilecek. Buzağı desteği ise gelecek hafta cuma günü iletilecek. Söz konusu desteklerin ayrıntılarına ilişkin bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metninde:

’’Buzağı desteği için: T.C. kimlik numarasının son hanesi 0 ve vergi kimlik numarasının son hanesi 0-1-3-5-7-9 olanlar için bugün saat 18.00'den sonra, kimlik ve vergi kimlik numarasının son hanesi 2-4 olanlar için 03 Mayıs 2024 saat 18.00'den sonra, kimlik ve vergi kimlik numarasının son hanesi 6-8 olanlar için 10 Mayıs 2024 saat 18.00'den sonra hesaplara yatırılacak. Süt desteği için:T.C. kimlik numarasının son hanesi 0-2-4 ve vergi kimlik numarasının son hanesi 0-1-2-3-4-5-7-9 olanlar için bugün saat 18.00'den sonra, kimlik ve vergi kimlik numarasının son hanesi 6-8 olanlar için 03 Mayıs 2024 saat 18.00'den sonra hesaplara yatırılacak’’ denildi.

2023/10/21/turk-lirasi.jpg

Tarımsal Destekler 2024 Mayıs

Nisan ayının üçüncü tarımsal destek ödemesinin alt başlıkları arasında yer alan süt desteği ödemeleri TC kimlik numarasının son rakamına göre bugün de devam ederken, mayıs ayının ilk günlerinde tarımsal destekler ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı mayıs ayında da farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destekleri ülke genelindeki çiftçilere iletecek. Bu durumda, bugün ya da önümüzdeki haftalarda cuma günleri tarımsal destekler verildikçe bakanlık açıklamalarda bulunacak.

Haber Editörü