Temassız Kredi Kartı Kullanan Baksın! Limitler Artıyor

Temassız Kredi Kartı Kullanan Baksın! Limitler Artıyor
Temassız ödeme limitinin 1 Temmuz tarihinden itibaren artacağının açıklanmasının ardından detaylar merak konusu oldu.

Temassız ödemenin geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilmesi ile birlikte kullanımı her geçen gün artarken, temassız ödeme limiti geçtiğimiz süreçlerde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından 750 TL olarak belirlenmişti. Söz konusu limitte artış olup olmayacağına dair araştırmalar gerçekleştirilirken, temassız ödeme limitinin artırılacağı duyuruldu. Bu çerçevede, temassız ödeme yapan vatandaşlar da limitin hangi tarihte artacağını ve ne kadar olacağını merak ediyorlar.

Temassız Ödeme Limiti

750 TL olan temassız ödeme limitinde artışa gidilmesine dair karar alındı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından bankalara gönderilen yazıya göre 1 Temmuz 2024 yılından itibaren geçerli olmak üzere temassız ödeme limiti 1500 TL olacak. Bu çerçevede, temmuz ayının ilk gününe kadar 750 TL temassız ödeme limiti devam ederken, temmuz ayının ilk gününden itibaren söz konusu limit 1500 TL seviyesine yükseltilecek.

kredi-karti-odeme.jpg

Temassız Ödeme Limiti Ne Kadar?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu son olarak 2022 yılının temmuz ayında temassız ödeme limitini 750 TL'ye çıkarmıştı. Bu çerçevede, 1 Temmuz 2024 tarihine kadar 750 TL'lik temassız ödeme limiti devam edecek. 1 Temmuz itibariyle söz konusu limit 1500 TL seviyesine çıkacak.

Haber Editörü