Yüzde 100 Verilecek! Belediye Başkanı Sosyal Denge Tazminatını Duyurdu

Yüzde 100 Verilecek! Belediye Başkanı Sosyal Denge Tazminatını Duyurdu
Belediye personellerinin maaş zamlarına ve sosyal denge tazminatılarına dair mayıs ayının ilk gününde araştırmalar gerçekleştiriliyor.

Asgari ücrete aralık ayında zam yapılacak. Aralık ayında asgari ücret tespit komisyonunda işçi ve işveren temsilcileri bir araya gelecekler ve 2025 yılı boyunca geçerli olacak asgari ücreti belirleyecekler. Emekli ve memur maaşlarına ise temmuz ayında altı aylık enflasyon verisine göre zam yapılacak. Emekliler, memurlar ve asgari ücretli çalışanlar maaş zamlarına ilişkin gelişmeleri yakından takip ederken, ülke genelindeki farklı belediyelerde çalışan personeller de belediye yönetimleri ile sendikalar arasında maaş zamlarının ve sosyal haklardaki iyileştirmelerin belirlenebilmesi için gerçekleşen toplu iş sözleşmesi ve ek protokol görüşmelerinden çıkacak neticeleri yakından takip ediyorlar.

Belediyede Yüzde 100 İçin İmzalar Atıldı

Mayıs ayının ilk günü itibariyle belediye personelleri maaş zamlarına ve sosyal haklardakil iyileştirmelere dair araştırmalar gerçekleştirilirken, Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile belediyede görevli memurlara yönelik sosyal denge tazminatının yüzde 100 verilmesine ilişkin protokolün Bem-Bir-Sen Kırıkkale Şubesi ile imzalandığını duyurdu. Söz konusu protokole ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Ahmet Önal:

’’Belediyemizde görevli memurlarımıza yönelik sosyal denge tazminatının yüzde 100 verilmesine ilişkin protokolü Bem-Bir-Sen Kırıkkale şubesi ile imzaladık. Personelimize hayırlı olsun’’ dedi.

2023/10/15/turk-lirasi-2.jpg

Belediye Maaş Zamları 2024

Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile sosyal denge tazminatına dair bilgilendirmede bulunurken, ülke genelindeki farklı belediyelerde çalışan personeller de maaş zamlarına dair gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Geçtiğimiz aylarda olduğu gibi mayıs ayında da belediye personelinin maaş zamlarının belirlenebilmesi için belediye yönetimleriyle sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi ve ek protokol görüşmelerinin gerçekleşmesi bekleniyor. Söz konusu görüşmeler neticesinde belediye personellerinin maaş zamları ve sosyal haklarındaki iyileştirmeler için anlaşmalar sağlanması, toplu iş sözleşmesi ya da ek protokol imzalanması durumunda belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyuru metinleri ile kamuoyu bilgilendirilecek.

Haber Editörü